Организацията на обединените нации съобщи във вторник, че отпуска 100 милиона

...
Организацията на обединените нации съобщи във вторник, че отпуска 100 милиона
Коментари Харесай

ООН отделя 100 милиона долара за хуманитарни кризи

Организацията на обединените народи заяви във вторник, че отпуска 100 милиона $ за подкрепяне на едва финансирани филантропични кризи в седем страни, в това число Демократична република Конго (ДРК), Судан и Сирия.

Финансирането, извлечено от Централния фонд за реагиране при изключителни обстановки на ООН (CERF), е измежду най-малките през последните години, защото филантропичните организации се борят да привлекат дарения на фона на вълна от филантропични рецесии.

" Това отразява пониженото финансиране, което CERF получи през 2023 година, което е най-ниското му равнище от 2018 година, и ужасната действителност, че донорското финансиране не съумява да се оправи с възходящите филантропични потребности ", се споделя в изказване на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA), която ръководи незабавният фонд.

Глобалните потребности от помощ доближиха връх от съвсем близо 57 милиарда $ през 2023 година, защото спорове, включително войната сред Израел и Хамас, избухнаха по целия свят, съгласно OCHA.

Миналия месец беше декларирано, че несъответствието сред финансови потребности и запаси е достигнало безпрецедентно равнище от 35 милиарда долара в неудовлетворени апели за финансова поддръжка.

В допълнение към ДРК, Судан и Сирия, отпуснатият фонд за изключителни обстановки ще бъде употребен и за финансиране на отговора на рецесията в Чад, Нигер, Ливан и Хондурас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР